Umulig bad gir spennende løsninger

Vaskerom på eksisterende bad kan være den aller beste løsningen for mange. Det er derimot ikke alltid en opplagt løsning på plassering av vaskemaskin og tørketrommel, tørkeløsninger eller oppbevaring på badet. Her kan du finne noen spennende løsninger!
umulige bad

Velg en fagperson du kan stole på

Med lang erfaring fra bransjen har vi sett alt fra små og svært trange bad, til romslige baderom med plass til det lille ekstra og litt til. Denne kompetansen ønsker vi å dele videre til alle våre kunder, slik at alle kan få drømmebadet sitt.

Derfor har vi samlet noen av våre beste tips på hvordan du best kan løse ditt vanskelige bad, uten å tråkke i skumle – og potensielt kostbare – feller.

Vanskelige vinkler gir kreative løsninger

Mange rom har i dag vinkler som ikke er tilpasset baderomsinnredning eller dusjkabinett. Før i tiden var det langt vanligere med dusj i badekar enn det er i dag, noe som også gjør at mange fortsatt sitter med rør og koblinger som skulle vært tilkoblet et badekar. Dette blir ofte nedprioritert ved vanlig oppussing, og ofte setter man et dusjkabinett foran disse koblingene.

Ved å gå for slike kortvarige og enkle løsninger oppnår man ikke fullt utbytte av rommet man har. Dette gjelder også for relativt ubetydelige ting som oppheng til håndklær og lignende, som over tid eller i kombinasjon med annet interiør, lager en utforming som er

De vanskelige vinklene kan derimot gi rom for kreative løsninger. Kanskje kan du sette inn en vaskemaskin i et bortgjemt hjørne, uten at det går utover romfølelsen, eller kanskje du kan henge oppbevaringsskapet på veggen, slik at plassen under kan tas i bruk av et toalett eller liknende.

Selv om baderommet er lite, kan det også optimaliseres ved å legge inn smarte løsninger på innredning og dusjløsning.

Små baderom

Mange eier mindre leiligheter i bygårder og lignende bygninger, som ofte har små bad. I disse tilfellene er det viktig å få til en romløsning som gjør det mulig å utnytte den plassen du har. Har du et smalt rom, kan en smal servant, plassert på det riktige stedet, gi en helt ny følelse av størrelsen.

Har du et hjørne som gjør at plassering av dusjkabinett er vanskelig, kan du sette inn en langt mer dynamisk løsning som dusjvegger eller fleksible dører. I dag finnes det så mange flotte og gode løsninger for baderom, at det nesten kun er fantasien som setter grenser.

Husk å alltid implementere materialer av høy kvalitet, for å sikre deg lang levetid. Du kan lese mer om valg av riktige materialer her!

Skråtak kan også gi store utfordringer, i loftsleiligheter eller i eneboliger. I stedet for at området under den laveste delen av taket står tom og ubrukt, kan du sette inn vaskemaskin, tørketrommel, skittentøyskurver eller oppbevaringsplass på dette området.

Da får du frigjort plass i andre deler av rommet, og brukt denne plassen som kan være vanskelig å utnytte til andre ting som dusjsone eller toalett. Våre dyktige ansatte har lang erfaring med små bad, og kjenner mange av de små hemmelighetene som skal til for å åpne disse rommene.

Delte baderom

Dersom du har et tilknyttet rom som ikke har en funksjon i dag, kan du også lage et delt rom. Da har du muligheten til å velge om du ønsker å benytte denne delen som et adskilt rom til oppbevaring og liknende eller oppgradere rommet til våtromsstandard og benytte det til vaskerom, dusjsone eller toalettrom.

Ønsker du å lese mer om hvordan du kan bygge om dette rommet til et godkjent vaskerom kan du ta en kikk her!

Våre dyktige ansatte kan bistå deg dersom du ønsker å utvide. De kan rådgi deg når du skal velge de beste løsningene for dine behov, og komme med smarte løsninger for en bedre romfølelse.

Dersom du er usikker på om det finnes bedre løsninger for ditt våtrom kan du starte med en befaring der vi ser på potensialet ditt baderom har. Ofte kan vår erfaring bidra til å åpne for helt nye løsninger og ideer.

Vi har god kunnskap om hva som er funksjonelt, produkter som kan passe til upraktiske hjørner og kanter, samt at vi tidligere har jobbet med både store og små bad.

Flere artikler

prosjektering bad

Prosjektering av nytt bad på 1-2-3

Skal du i gang med prosjektering av et helt nytt bad? Her er et par ting du bør være klar over før du setter i gang, og et par tips til hvordan du kan gjøre prosessen så effektiv som mulig.

Les mer
totalrenovering

Hva inngår i en totalrenovering?

Skal du i gang med en totalrenovering av ditt våtrom, kan det være greit å vite hva som inngår i denne jobben. Dette vil antagelig gi litt bedre oversikt over hva som blir gjennomført i ditt hjem, og hvilken verdi du sitter igjen med etter fullført prosjekt.

Les mer
Pusse opp vaskerom - Vinderen Bad & Våtrom

Utnytt plassen – Skap romslige vaskerom

Et vaskerom skal passe dine behov, enten du bor alene eller har en stor familie. I tillegg til dette skal vaskerommet være enkelt å bruke, lett tilgjengelig og praktisk utformet. Her gir vi deg våre beste tips for å utnytte vaskerommet på best mulig måte.

Les mer