Utnytt plassen – Skap romslige vaskerom

Et vaskerom skal passe dine behov, enten du bor alene eller har en stor familie. I tillegg til dette skal vaskerommet være enkelt å bruke, lett tilgjengelig og praktisk utformet. Her gir vi deg våre beste tips for å utnytte vaskerommet på best mulig måte.
Pusse opp vaskerom - Vinderen Bad & Våtrom

Velg en fagperson du kan stole på

Vi har alle kjent på følelsen av klær som hoper seg opp, klær som ikke er rene men som ikke er møkkete nok til å rettferdiggjøre en klesvask, og ikke minst fulle skittentøyskurver men ingen motivasjon til å kjøre klesvask. Legger du til rette for et praktisk utformet vaskerom med enkel tilgang til skittentøysordningen din, kan denne kampen bli lettere å ta.

Et rom med vanskelige vinkler, skråtak eller begrenset areal kan likevel bli et svært flott og praktisk vaskerom. Gjennom lang erfaring og mange varierende oppdrag i både størrelse og omfang, har våre dyktige ansatte opparbeidet seg evnen til å se løsninger der andre ser problemer. La oss se hva vi kan tilby deg og din bolig.

Ubenyttet plass – perfekt til vaskerom

I mange boliger kan det være små rom, enten oppbevaringsplass eller omkledningsrom, som ikke blir benyttet til annet enn rot. Ikke bare kan disse rommene være det perfekte vaskerommet, men ofte er de også i nærheten av et etablert våtrom som bad eller kjøkken. Et vaskerom trenger slett ikke å være stort, men med gode løsninger kan det likevel være svært praktisk.

Enten du ønsker en kombinert maskin som kan både tørke og vaske eller du har behov for separat vaskemaskin og tørketrommel, er det mange gode løsninger som akkomoderes i små rom. En vanlig vaskemaskin er som regel mellom 85 og 90 cm høy og er mellom 40 og 60 cm bred. Derfor kan den passe inn i selv de minste kriker og kroker.

Skal du bygge bad, men har et vanskelig utformet rom, kan du lese mer om gode løsninger her!

Med praktiske gummiknotter kan maskinene også stables i høyden for å optimalisere plassen du har tilgjengelig. Disse vil dempe både støy og eventuell bevegelse og friksjon mellom maskinene, slik at du bekymringsløst kan sette på både vaskemaskin og tørketrommel samtidig.

Krav til vaskerom

I TEK17 finnes det krav til utførelse av våtrom som må overholdes for at boligens våtrom skal få en verdivurdering ved eventuelt salg. Det er denne du må forholde deg til når du skal bygge vaskerom i et rom som ikke allerede er etablert som våtrom.

I TEK17 er et våtrom definert som bad, dusjrom og vaskerom, og det er disse rommene som er nødt til å tilfredsstille kravene. I praksis betyr det at du på et vaskerom må ha sluk, gulv med fall mot sluk og våtromsmembran som sikrer deg mot skade på bygningsmassen som ligger rundt sluket.

I forskriften TEK17 fremsettes det kun krav om hva som skal være ivaretatt på badet. Dette kan være vanskelig å forholde seg til for deg som vanligvis ikke leser og bruker forskrifter. I våtromsnormen finner du derimot oppskrifter som er langt mer beskrivende for hvordan du skal oppnå det resultatet som kreves.

Våtromsnormen er som navnet tilsier en norm, og en anbefaling du kan og bør følge. Det er derimot ikke fastsatte krav.

På denne måten er våtromsnormen enklere å følge, og du kan være sikker på at du treffer kravene i TEK17. Et trygt bad er ikke bare en god løsning nå, men øker også levetiden på vaskerommet slik at det kan brukes i mange år fremover.

Er du likevel usikker på om rommet du har tilgjengelig kan brukes som et vaskerom, har vi dyktige ansatte som kan bidra til å sette i gang tannhjulene.

Kom i gang med en befaring

Er du usikker på om ditt roterom kan passe til rollen som vaskerom, kan du gjerne ta kontakt med oss. Gjennom en befaring kan vi sammen finne de beste løsningene for ditt nye vaskerom, slik at du får alle de funksjonene du har behov for, og jobben blir gjennomført på en trygg og forsvarlig måte.

Vi kan hjelpe deg med planlegging og prosjektering av ditt nye vaskerom, og vi gir oss ikke før du har et spennende nytt og flott vaskerom.

Flere artikler

prosjektering bad

Prosjektering av nytt bad på 1-2-3

Skal du i gang med prosjektering av et helt nytt bad? Her er et par ting du bør være klar over før du setter i gang, og et par tips til hvordan du kan gjøre prosessen så effektiv som mulig.

Les mer
totalrenovering

Hva inngår i en totalrenovering?

Skal du i gang med en totalrenovering av ditt våtrom, kan det være greit å vite hva som inngår i denne jobben. Dette vil antagelig gi litt bedre oversikt over hva som blir gjennomført i ditt hjem, og hvilken verdi du sitter igjen med etter fullført prosjekt.

Les mer
umulige bad

Umulig bad gir spennende løsninger

Vaskerom på eksisterende bad kan være den aller beste løsningen for mange. Det er derimot ikke alltid en opplagt løsning på plassering av vaskemaskin og tørketrommel, tørkeløsninger eller oppbevaring på badet. Her kan du finne noen spennende løsninger!

Les mer