Pusse opp bad

Å pusse opp badet kan være både spennende og givende. Det er en mulighet til å endelig få på plass den luksuriøse dusjen eller det boblebadet du har ønsket deg, og til å virkelig skape et baderom som matcher både din stil og dine behov.

Samtidig er det å pusse opp bad et omfattende og tidkrevende prosjekt, med høye krav til både planlegging og teknisk utførelse, og dårlig utførelse og feil i arbeidet kan raskt føre til at prosjektet blir svært kostbart. Derfor anbefaler vi på det sterkeste å overlate arbeidet til kvalifiserte, erfarne og dyktige fagfolk.

Pusse opp bad - Vinderen Bad & Våtrom

Krever nøye planlegging

Når du skal pusse opp bad er det fristende å hoppe rett til designfasen, der du velger farger, fliser, servant, klosett, dusj, badekar, møblement og planter som sammen skal skape ditt drømmebad. Men før du kommer dit er det viktig å legge en solid plan for det nye våtrommet.

Prosessen med å totalrenovere badet må planlegges nøye, og du må ha en god planløsning for alt fra støp og oppsett av rør, sluk og elektrisk anlegg til plassering av dusj, toalett og annet inventar.

Størrelse på fliser – når marginene avgjør

Med valg av fliser i samme størrelse er det viktig at de kommer fra samme leverandør, slik at man er garantert at størrelsene er nøyaktig like, samt at fugene og overgangene vil passe sammen mellom gulv og vegg.

For eksempel kan en 60 x 60 cm flis være 59 x 59 hos en leverandør, og 61 x 61 hos en annen. Dette vil prosjektleder informere om umiddelbart, og selve flisvalget bør skje tidlig i denne prosessen ettersom leveringstiden kan variere fra 4-6 uker.

Vi samarbeider med anerkjente leverandører som har stor kompetanse og lang fartstid i faget, og som kan tilby kvalitetsflis.

Høye krav til teknisk utførelse

Få rom i huset har like høye krav til teknisk utførelse som bad og våtrom. I henhold til våtromsnormen og TEK17 er det en lang rekke hensyn som må tas for å bygge et trygt og godkjent bad.

Formålet med våtromsnormen er å sikre kvaliteten på planleggingen og utførelsen av renoveringsarbeidet, samt å tilse at alt av løsninger, materialer og arbeid har en tilstrekkelig høy standard for å unngå skader i løpet av badets normale levetid.

I eksisterende boliger eller leiligheter kan det være utfordrende å bygge eller pusse opp bad etter våtromsnormen. En vanlig utfordring er at dine ønsker er i strid med normen, eller fysiske begrensninger. 

Våre prosjektledere vil alltid strebe etter å jobbe i henhold til gjeldende lover og regler og bygge eller pusse opp bad etter våtromsnormen, så langt det lar seg gjøre i forhold til de ytre begrensninger og ønsker fra kunde.

Vi bygger ditt drømmebad

Vi i Vinderen Bad & Våtrom er svært opptatt av å ivareta alle punkter som er nødvendig for å sikre at ditt bad er bygget korrekt, og følger standard levetid for et bad. Solid og riktig håndverk av godkjente fagarbeidere gjør at du som kunde ikke trenger å bekymre deg for lekkasjer og andre ubehagelige overraskelser.

Skal du pusse opp bad? Vi kan ta oss av hele prosessen med å bygge ditt drømmebad, fra planleggingsfasen til ferdigstilt bad.