Pusse opp vaskerom

Mange ønsker seg et eget vaskerom – et rom dedikert til vasking, tørking og bretting av klær, til oppbevaring og som et alternativt inngangsparti for barn med møkkete klær og sko. Det er et rom du bruker oftere enn du kanskje skulle ønske, og det er derfor viktig at dette rommet er godt planlagt, funksjonelt og relativt innbydende.

Når du skal pusse opp vaskerom må du sørge for at rommet er godt utformet, har god ventilasjon og at det møter dagens forskrifter og regler.

Pusse opp vaskerom - Vinderen Bad & Våtrom

Utforming, funksjonalitet og ventilasjon

Når du skal bygge, totalrenovere eller pusse opp vaskerommet må du alltid ta utgangspunkt i nøye planlegging og en god plantegning.

Viktige elementer som rørsystem, avløpsrør, sluk og elektrisk anlegg må vurderes og utformes ut i fra eksisterende opplegg, samt funksjonaliteten du ønsker i rommet. Gulvet må støpes med godt fall til avløpet, vaskemaskin og tørketrommel må plasseres på en måte som tar hensyn til både rørsystem og brukervennlighet, og det elektriske anlegget må være godt tilrettelagt.

I tillegg må vaskerommet ha god ventilasjon. Naturlig nok vil dette rommet utsettes for mye vann og fukt, og det er derfor viktig å sørge for at frisk luft enkelt slipper inn i rommet – særlig dersom du planlegger å tørke klær på vaskerommet.

Bør tilfredsstille kravene i våtromsnormen

På samme måte som et bad, toalett eller dusjrom bør vaskerommet også etterstrebe å tilfredsstille alle krav i våtromsnormen. Dette for å sikre at kvaliteten og standarden på alt av løsninger, materialer og arbeid har en høy nok standard til å unngå skader i løpet av våtrommets normale levetid.

Pusse opp vaskerom? Vi tar oss av jobben!

Vi i Vinderen Bad & Våtrom er svært opptatt av å ivareta alle punktene som er nødvendig for å sikre at ditt vaskerom er riktig oppbygd og vil følge standard levetid for våtrom. Solid og riktig håndverk av godkjente fagarbeidere gjør at du som kunde ikke trenger å bekymre deg for lekkasjer og andre ubehagelige overraskelser.

Vi kan ta oss av hele prosessen med å pusse opp vaskerom, eller bygge ditt perfekte vaskerom fra bunnen av – fra planleggingsfasen og helt frem til første runde med klær i vaskemaskinen.