Smart tips for å innrede et lite bad og velge det perfekte plassbesparende baderomsmøbelet

Få smarte tips og inspirasjon til å innrede et lite bad og velge det perfekte plassbesparende baderomsmøbelet! Lær hvordan du maksimerer plassen og skaper et funksjonelt og stilfullt baderom i ditt hjem..
A small bathroom efficiently furnished with space-saving bathroom furniture

Velg en fagperson du kan stole på

Et lite baderom kan være en utfordring når det kommer til å finne riktig møbel og innrede på en smart måte. Men med noen smarte tips kan du maksimere plassen og skape et funksjonelt og stilfullt baderom. I denne artikkelen vil vi gi deg noen gode råd for å velge det perfekte plassbesparende baderomsmøbelet og innrede et lite bad på en smart måte.

Velg et plassbesparende baderomsmøbel

Det første trinnet i å innrede et lite bad er å velge riktig baderomsmøbel som vil bidra til å spare plass. Det finnes mange ulike alternativer å velge mellom, avhengig av dine spesifikke behov og preferanser.

Et plassbesparende baderomsmøbel kan være en veggmontert variant som gir deg ekstra gulvplass, eller et hjørnemøbel som utnytter ellers ubrukte områder i badet.

Når du skal velge et baderomsmøbel for et lite bad, er det viktig å vurdere både funksjonalitet og design. Et baderomsskap med speilfronter kan gi illusjonen av større rom, samtidig som det gir deg ekstra lagringsplass. Å velge lyse farger til møbelet kan også bidra til å åpne opp rommet og gi en luftigere følelse.

Tips for å maksimere plassen på et lite bad

Når du har valgt det riktige baderomsmøbelet, er det viktig å utnytte plassen på en smart måte. Her er noen tips for å maksimere plassen på et lite bad:

 1. Installere hyller eller skap på veggene for ekstra oppbevaringsplass.
 2. Velge et dusjhjørne i stedet for et badekar for å frigjøre gulvplass.
 3. Benytte seg av innebygde hyller eller nisjer i dusj eller over toalettet for å oppbevare nødvendige baderomsartikler.
 4. Investere i smarte oppbevaringsløsninger, for eksempel over-døren hengere eller kurver.

Ved å følge disse tipsene kan du optimalisere plassen på et lite bad og skape mer plass til å bevege deg fritt.

En annen smart måte å spare plass på et lite bad er å velge et servantmøbel med integrert oppbevaring. Dette gir deg muligheten til å skjule rot og samtidig ha en ryddig og organisert vaskesone. I tillegg kan du vurdere å installere en veggmontert toalettsisterne for å frigjøre gulvplass og skape et renere utseende i rommet.

Smart oppbevaring: Utnytt høyden

Når det gjelder oppbevaring, er det ofte en tendens til å bare fokusere på gulvplassen. Men ved å utnytte høyden på baderommet, kan du få enda mer oppbevaringsmuligheter.

Kreative oppbevaringsløsninger for små baderom inkluderer hyller eller skap som går fra gulv til tak, eller skap montert over toalettet. Disse løsningene utnytter ellers ubrukte områder og gir deg muligheten til å lagre baderomsartikler og håndklær uten å ta opp verdifull gulvplass.

Å tenke vertikalt når det gjelder oppbevaring på badet kan være avgjørende for å maksimere plassen. Ved å installere høye skap eller hyller, kan du utnytte den vertikale plassen effektivt. Dette kan være spesielt nyttig i små baderom der hver kvadratmeter teller.

Kreative oppbevaringsløsninger for små baderom

Her er noen kreative oppbevaringsløsninger for små baderom:

 • Benytt deg av kurver eller bokser som kan henges på veggen for å oppbevare mindre artikler som sminke eller hårprodukter.
 • Installer en utsparing i veggen for å skape en innebygd hylle til oppbevaring av håndklær eller toalettpapir.
 • Monter en stige på veggen og bruk den til å henge opp håndklær eller klær.

Ved å tenke utenfor boksen og utnytte høyden i baderommet, kan du få mer oppbevaringsplass uten å måtte gå på kompromiss med stilen eller funksjonaliteten.

Det er også en god idé å vurdere å installere en dusjhylle som kan festes på veggen for å holde dusjsåper og sjampo organisert og innen rekkevidde. Dette bidrar til å holde dusjområdet ryddig og funksjonelt samtidig som det frigjør plass i dusjkabinettet.

Dusj vs. badekar: Fordeler og ulemper

Hva skal du velge når det gjelder dusj eller badekar? Begge har sine fordeler og ulemper, spesielt når det kommer til et lite bad.

Hvorfor dusj kan være det beste valget for ditt baderom

En dusj kan være det beste valget for et lite baderom av flere grunner:

 • Dusjen tar opp mindre plass enn et badekar og gir derfor mer gulvplass.
 • En dusj kan være mer praktisk for daglig bruk, spesielt hvis du har begrenset tid om morgenen.
 • Det er enklere å holde rent rundt dusjen i forhold til et badekar.

Selvfølgelig kan det også være fordeler med et badekar, som for eksempel avslappende bad og muligheten til å skape et spa-lignende baderomsatmosfære. Men hvis du har begrenset plass, kan en dusj være det beste valget.

Når det gjelder valget mellom dusj og badekar, er det viktig å vurdere hvem som skal bruke baderommet. For familier med små barn kan et badekar være mer praktisk for bading av barna. På den annen side foretrekker kanskje eldre familiemedlemmer eller personer med redusert bevegelighet en dusj på grunn av enklere tilgang og lavere risiko for fall.

Moderne og praktisk: Vegghengt toalett

Et annet smart alternativ for et plassbesparende baderom er et vegghengt toalett. Mens vanlige toaletter tar opp mye gulvplass, gir et vegghengt toalett et moderne og minimalistisk utseende samtidig som det sparer plass.

Å ha et vegghengt toalett i baderommet ditt kan også bidra til å skape en illusjon av større rom, spesielt i mindre bad. Den åpne gulvplassen under toalettet gir et inntrykk av romslighet og kan gjøre baderommet ditt virke mer luftig og elegant.

Fordeler med vegghengte toaletter i baderommet

Her er noen fordeler med å velge et vegghengt toalett:

 • Mer gulvplass, noe som gir et luftigere og mer åpent baderom.
 • Enklere rengjøring rundt toalettet, da det ikke er noen synlige sokkler eller baser.
 • Et moderne og stilfullt utseende som kan bidra til å heve baderomsmiljøet.

Et vegghengt toalett kan være en flott investering for et lite bad, da det gir deg muligheten til å utnytte plassen på en smart måte og samtidig skape et moderne og praktisk baderom.

I tillegg til å spare plass og gi baderommet ditt et moderne preg, kan et vegghengt toalett også være mer miljøvennlig. Disse toalettene bruker ofte mindre vann per spyling sammenlignet med tradisjonelle toaletter, noe som kan bidra til å redusere vannforbruket ditt og dermed være mer bærekraftig i det lange løp.

Speilet – mer enn bare refleksjon

Speilet er en viktig del av ethvert baderom, men det kan også være mer enn bare en refleksjon. Med riktig valg av speil kan du legge til stil og funksjonalitet i baderomsdesignet ditt.

Speilet har en lang historie som går tilbake til antikken, hvor det ble brukt av ulike kulturer for å se sitt eget speilbilde. I dag har speilet utviklet seg til å være en sentral del av moderne interiørdesign, og det finnes et bredt utvalg av speiltyper å velge mellom for å tilpasse seg ulike stiler og behov.

Valgmuligheter og stiler for baderomsspeil

Når du velger et baderomsspeil, er det viktig å vurdere både stil og funksjon. Her er noen valgmuligheter og stiler for baderomsspeil:

 • LED-speil som gir et moderne og elegant utseende samtidig som det gir deg god belysning.
 • Innebygde speilskap som gir ekstra oppbevaringsplass for baderomsartikler.
 • Runde, ovale eller rektangulære speil i ulike størrelser og rammer, slik at du kan velge den stilen som passer best til ditt baderom.

Ved å velge det rette speilet kan du legge til et stilig element i baderomsdesignet samtidig som du har et funksjonelt speil for daglig bruk.

Det er også verdt å vurdere plasseringen av speilet i baderommet for å maksimere lyset og skape en illusjon av større rom. Ved å plassere et stort speil mot en vindu vil du kunne reflektere naturlig lys og gi baderommet ditt en lysere og luftigere følelse. I tillegg kan du vurdere å kombinere ulike speiltyper, for eksempel et LED-speil med et innebygd speilskap, for å oppnå både funksjonalitet og stil i baderommet ditt.

Skap den riktige stemningen med belysning

Belysning spiller en viktig rolle i ethvert rom, inkludert baderommet. Ved å velge riktig belysning kan du skape den riktige stemningen og atmosfæren samtidig som du har tilstrekkelig lys til daglig bruk.

Lyssettingstips for et avslappende baderomsatmosfære

Her er noen tips for å skape den riktige lyssettingen for en avslappende baderomsatmosfære:

 • Bruk dimbare lyspærer eller justerbare brytere slik at du kan justere lysstyrken etter behov.
 • Velg en kombinasjon av overhead-belysning og mer dempet belysning for å skape lag og dybde i rommet.
 • Legg til stearinlys eller LED-striper for ekstra stemningsbelysning.

Med riktig belysning kan du transformere baderommet ditt til en avslappende oase hvor du kan slappe av og ta vare på deg selv.

Friskt og lyst: Fargevalg og glass i baderomsdesignet

Til slutt, når det gjelder fargevalg og bruk av glass i baderomsdesignet, kan du skape et friskt og lyst baderom som virker større og mer åpent.

Hvite eller lyse farger på vegger og baderomsmøbler kan gi en følelse av romslighet og lys, samtidig som de reflekterer naturlig lys og gir et friskt utseende.

Bruken av glass i baderomsdesignet kan også bidra til å gi et inntrykk av mer plass. Glassdører til dusjen eller glasshyller gir et gjennomsiktig og luftig utseende, samtidig som de lar lyset strømme fritt.

Med disse smarte tipsene for å innrede et lite bad og velge det perfekte plassbesparende baderomsmøbelet, kan du skape et funksjonelt og stilfullt baderom på tross av begrenset plass. Husk å tenke på plassutnyttelse, oppbevaring, valg av dusj eller badekar, vegghengt toalett, speil, belysning og fargevalg for å skape et bad som fungerer optimalt og er en fryd for øyet.

Klar for å transformere ditt lille bad til et praktisk og stilfullt rom? La Vinderen Bad & Våtrom være din partner i prosessen. Med vår spisskompetanse og dedikasjon til kvalitet, kan vi hjelpe deg med alt fra enkle oppgraderinger til totalrenoveringer. Vi forstår viktigheten av å utnytte plassen optimalt og skape løsninger som møter dine behov og ønsker. Ta det første steget mot ditt drømmebad og Kontakt oss i dag for en uforpliktende befaring og skreddersydd rådgivning. Vi ser frem til å bringe din visjon til liv!

Flere artikler